0 Läs mer >>

Varför kallas det egentligen för långfredag? Den är ju inte längre än någon annan fredag förutom att det är en röd dag, man får sova längre, men då blir den ju kortare. Skämt och sido, ni vet väl att långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död. Firandet av Långfredagen började i jerusalem under 300-talet och blev en helgdag i norden på 1600-talet. Det vet väl alla som kan googla! 😉

Min långfredag spenderas på jobbet. Alva har åkt till farmor och farfar och ska vara där till på sön. Så tomt det blir utan henne. Men hon har sett fram emot den här helgen länge nu. Hon och kusinen ebba tillsammans, stora tjejerna. Så det blir jag och grabbarna i helgen.

Slut på tepausen, sista rycket nu innan hämta lillskrutten hos mormor.

Långfredag eller lång...

1 Läs mer >>

- du får flyga försiktigt till blåkulla idag. Håll hårt i kvasten.
- mamma, jag lovar att komma tillbaka men jag kanske blir lite rädd där uppe.

Glad påsk!

0 Läs mer >>

Hej bloggen!

Följer bloggtrenden och visar hela världen hur ambitiös jag varit på morgon kvisten. ;)

Tänk om man alltid hade tid och energi att starta morgonen med ett träningspass, det vore alla tiders det! 👍

Träning check!

0 Läs mer >>

Någon la en tidning i ansiktet på mig kl.05.30. Härligt uppvaknande!

En smoothie piggar upp. Prövade att hälla i en skvätt proviva hallon/granatäpple och det förhöjde smaken! Solen kikar fram bakom molnen och en ny dag med nya möjligheter väntar!

Piggelin med smoothie

0 Läs mer >>

Klart man måste göra våfflor på självaste våffeldagen. Med bubbelvatten i smeten blir de så härligt fluffiga och krispiga. Mums!

Våffeldagen

0 Läs mer >>

Man uppskattar inte det vardagliga stöket och syskontjaffset förän man varit riktigt sjuk. Noel som har varit sjuk i två hela veckor är i stort sätt helt friskförklarad nu! Halelulja! En stor sten har släppt från mina axlar. Man oroar sig så mycket för de små.

I veckan som varit har varit väldigt kyrklig. Markus morfars begravning och dopet av min Brorsson. Jag har fått äran att vara gudmor till oliver! Det blev ett lyckat dop med lite spontan underhållning av theo & alva. Det är charmigt med barn. Man vet aldrig vad som ska hända. När dopvattnet hälldes upp i skålen undrade alva vad som skulle bakas, kanske något gottgott!! :)

När en människa dör föds en ny. Vi tog farväl av Arne, som dog ganska plötsligt, 90 år gammal med ett långt och värdigt liv bakom sig. Han hade 5 barn, 10 barnbarn och 14 barnbarnsbarn. Hur häftigt är inte det?

Livet går vidare och vi har en ny vecka framför oss med ny energi och påsk. Jag ska kämpa mig tillbaka in i träningstutinerna igen. Har blivit ett uppehåll nu pga sjukdomar och för mycket favör det goda. Men nu så kör vi igen! För utan hälsan har man ingenting.

Ny vecka i friskhetst...

0 Läs mer >>

Ja, det blev mycket sjukdoms inlägg på senaste men det är de livet handlar om just nu. Alva är frisk, hon är nog den enda som mår helt bra. Jag va och jobbade ikväll och började känna karusell i magen. Nu ligger jag här och försöker tänka att om jag somnar så fort som möjligt så går illamåendet över och jag kommer inte kräkas. Funkar det? Jag har inte tid att vara sjuk nu. Så det får bara inte hända. Jag har en fullspäckad vecka och det vore så trist om en äcklig kräksjuka kom och förstörde den.

Stackars noel har varit dålig i magen länge nu. Inte någe vidare aptit. Blev 5 Tim på akuten i tors då han började torka ut. Han kunde inte ens gå, Lill plutt. Vätskeersättning och vakande på sjukhus så hämtade han sig till slut. Usch vad orolig man blir för de små.

Ja men sova va det ja..
God natt bloggen!

Jag hittade inte min bil när jag skulle åka hem ikväll,,, hallå våren, kom nuuuu!!!!!

Kräkas eller inte krä...

0 Läs mer >>

Hälsostatus denna soliga torsdag: Alva har fått matlust och energi tillbaka. Noel har blivit sämre igen och har kräkts flera gånget inatt. Oroande när han inte ens får behålla vattnet, vill bara sitta i knä och sover mkt. Markus känner karusell i magen och väntar bara på att det ska bryta ut. Och den här mamman har mörka ringar under ögonen och rätt slutkörd. Men jag är inte sjuk, än.. Och det är huvudsaken just nu. Att ta hand om familjen är prio ett! Tänk om alla skulle ligga och kräkas samtidigt, vilken katastrof.

Ska åka och inhandla lite majsvälling och vätskeersättning strax. Fem dagar utan mat är påfrestande för en sådan liten. Håller tummarna att det vänder SNART!


När ska det ta slut?

0 Läs mer >>

Man trodde att vabruari och magsjukan var förbi. Men det var för tidigt att jubla över att vi klarat oss hela februari medan de flesta har haft både en och annan sjukdom.

I söndags kväll/natt började noel kräkas och höll på i ett dygn. Därefter rinner allt han stoppar i munnen rätt igenom. Ringde Vårdguiden idag då jag känner mig så hjälplös när han inte vill äta eller dricka annat än vatten. Fick svaret att övrigt friska barn torkar inte ut så lätt och undvik fullkorn och socker.
Alva kräktes ner hela stolen på nancys idag. Helt plötsligt. Hon som var så sugen på räkor och pasta två min innan och nyfrisserad i håret och allt. Vilken aptitretare för de övriga gästerna. Blev en dogybag och raka vägen hem.

Går nu bara och väntar på att jag själv ska börja springa på toa. Blir väl lagom till helgen kanske. Usch, vidriga sjukdom, försvinn!!!

Sjukstuga