Allt-i-ett-kyckling
Att diska en stekpanna och kastruller kan kännas super tråkigt ibland. Att laga något som sköter sig självt i ugnen är då väldigt behändigt. Då har man tid till annat medans de puttrar där inne. Ikväll är en sådan kväll. Det blir kycklingklubbor och rotsaker i ugn. Lätt men smarrigt! :)
Ingredienser
1 kg kycklingben
klyftad potatis
röda lökar
citron
Marinad:
1 tsk citronskal, rivet
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1 msk rosmarin
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Blanda marinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
Klyfta potatis, lök och citronen. Lägg lök, potatis, citron och kyckling i en långpanna. Pensla potatis och lök med den marinad som finns kvar.
Stek mitt i ugnen 30-40 min tills potatis och kyckling får färg.
Servera med din favorit sås och en sallad till.
Blanda marinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
Klyfta potatis, lök och citronen. Lägg lök, potatis, citron och kyckling i en långpanna. Pensla potatis och lök med den marinad som finns kvar.
Stek mitt i ugnen 30-40 min tills potatis och kyckling får färg.
Servera med din favorit sås och en sallad till.