Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Ett hett Middagstips jag vill rekomendera som jag hittade på Tasteline.
Enkelt och super gott!

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

4 st kycklingbröstfiléer
1 tomat
1 krukar basilika (finns även färdighackad i frysdisken)
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde (visp, el lättare)
2 dl creme fraiche
salt & peppar
riven ost

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut.
Servera med gratängen ev tillsammans med bulgur, ris eller potatis.

Kommentarer:

1 Lisa:

skriven

Mmmm.. Det vart riktigt gott! Gjorde igår :-)

2 Whippy:

skriven

visst var det!! Det är så där lagom avancerat och gott!

Kommentera här: