Sockerkaka med lime

Den blev helt okej! Ja, som sockerkaka brukar smaka fast en touch av lime. Syrligt, frikst & gott!
Ett gott tips är att bröa formen med kokos istället för ströbröd.

 



* 3 ägg
* 2½ dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 50 g smör
* 1 dl mjölk
* 3½dl mjöl (4½dl vid glutenfritt)
* 2 tsk bakpulver
* 1 nypa salt
* 1 lime


Smör och kokos eller ströbröd till formen.

Gör så här:
1. sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda ner det i äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten
5. Riv skalet på limen i smeten och pressa ur saften från ½ limen.
6. Smöra och bröa en form och grädda i mitten av ugnen i 25-35 min (beroende på ugn)
7. Låt kakan svalna något och vänd upp den på en tallrik.


Kommentarer:

1 elin:

skriven

kikade in för att kolla läget o såg den smarriga kakan ;-) mums! nu blev ja genast sugen på att baka, tur att det inte är långt till affären =)

Kommentera här: