0 Läs mer >>

Idag har solen lyst hela dagen och vad var inte mer perfekt att avsluta helgen på genom att spendera den på Slandön. Malin kom med det brillianta förslaget att vi skulle hänga med eftersom hennes mamma med vänner och en hel drös ungar skulle ut dit och pimpla, åka skridskor, grilla korv och mysa. Alva tyckte det var kul att gå i alla uppförsbackar, kasta lite sten och ge order åt hundarna.
-Spring hunden, spring! Dom lyssnade inte riktigt på henne där dom låt och lata sig i solen. 

Men man blir trött av att vara ute en hel dag. När sovtimmen redan hade passerat och det var dags att gå tillbaka till bilen igen var det inte lätt att dra en övertrött Alva i pulkan hem på hal is. Hon sov dubbelvikt och höll på att glida av flera gånger. Kånkades med väskor, pulka och en 15 kg barn i famnen stapplade jag trött fram de sista stegen och kände att med dagens träning kan bodypump slänga sig i väggen. :)

 



Slandön

2 Läs mer >>

Idag har jag sökt ett jobb jag aldrig trodde jag skulle söka. Jag tror visserligen att kunkuransen är för hård. Men det får bära eller brista. Jag har ju inget att förlora.

Har du gjort något som du inte trodde du skulle göra?

Man måste våga för at...

2 Läs mer >>

Idag håller vi oss inomhus för här härjar dagis sjukan. Hon får såna hostattacker att hon till och med kräktes. Lite hängig och snoret verkar aldrig ta slut. Så vi har bakat bröd. Ett lätt recept där det i princip bara är att blanda mjölk, vatten, jäst och mjöl. Snabb jobbat och enkelt.


Jäsa i 60 min.


Lite solrosfrön och pumpakärnor på toppen


och så härligt fluffiga blev dom.


Självklart godast att äta dagsfärsk men man kan ju också frysa in en del direkt.
 

Alva mumsade glatt i sig!

Baka baka stor kaka.....

1 Läs mer >>


Mina nyinköpta rosa/röda mossaiklyktor från indiska.
Älskar ljusskenet från dem.



Hej bloggen!
Här sitter jag i ensamhetens tystnad. Ganska så skönt faktiskt. Snorfia somnade på två röda och sambon är i Sälen över helgen, så det blir en riktig tjejhelg här hemma. Och ensamma kvällar, för fialottan somnar ju vid sju snåret (oftast). Var och bunkrade upp med lite mat på Ica Maxi idag så vi har över helgen och då blir jag så arg när jag kommer på mig själv att köpa massa onyttigheter bara för att jag är ensam hemma. Hur bright är det? Jag skyller allt på Ica Maxi. Hade de inte haft lösviktsgodis för 39:-/kg, hade Jag inte fått dessa "gåvo kuponger" med en 200 g chokladkaka och 1 kg spaghetti, då hade jag inte köpt något. Känns alltid skönt att skylla på någon annan. :)

Så nu ska jag ta min choklad, krypa ner i soffan och kolla på film. Och det bästa med denna kväll är att ingen kommer klaga på mina film val. Haha!

Puss & kram cykelram

Gräsänka & bortförkla...

2 Läs mer >>
50 kronor på triss!! Yeeeeh!!! :)

It's my lucky day!!

0 Läs mer >>

Nu är Cliniderm tävlingen avslutad.
Alla deltagare hade svarat rätt på frågan vad en nattkräms uppgift är, nämligen att stärka och återuppbygga huden inför nästa dag. De fyral lyckliga vinnarna med respektive motivering är.... (trumvirvel).......

1) Lisa
"Jag har ju ännu inte hittat en hudvårdsprodukt jag gillar, därför skulle det vara perfekt att få prova denna! Just nu använder jag Ellas tvål när jag rengör ansiktet och Ellas miniderm för att jag är torr i ansiktet... Hjälp mig!!! :-)

2) Sanna
"Jag skulle såååååå himla gärna vilja vinna för att efter en graviditet, plötslig förlossning och väldigt jobbig start med den lilla tjejen så har min hy blivit helt förstöd. Värre än en 14-årings. ; ) Och med den lilla fjuttiga mamma-pengen man har så ligger inte prio på produkter till mig själv. Och det skulle vara obeskrivlig lyx att få smörja in ansiktet med så fina produkter."

3) Malin J
"Jag har testat massvis med produkter och lagt ner massvis med pengar på min hy... den påverkas jättemycket av klimatet här och blir liksom yttorr (speciellt på vintern). Jag tycker inte att något har funkat hitills. Jag skulle jättegärna vilja vinna det här kitet eftersom att det skulle ge mig en chans att få testa Cliniderm - så att jag kan se om det funkar på mig utan att behöva lägga ut en massa pengar på själva testandet!"


4) Nanna
"Min torra vinterhy behöver extra omsorg, tyvärr har jag ännu inte funnit några produkter som har det som behövs. Jag hoppas Cliniderm är det rätta för mig, och skulle bli jätteglad om jag får chansen att testa innan jag köper :-)



Jag vill inte lägga ut efternamnen i bloggen, men ni som vunnit känner förhoppningsvis igen eran egen motivering. Jag skickar ut ett vinnarmail med mer info om leverans. 

Grattis! 

Vinnare i Cliniderm t...

1 Läs mer >>



Min underbar lilla unge!
Kan nu inte förstå att jag kunnat leva utan henne.
Snart får jag äntligen åka och hämta hem henne!

Lilla ängel

0 Läs mer >>

Alva är så snoris. Idag var det bara 2 barn på Alvas avdelning som var där, igår var dom 5. Hoppas hoppas verkligen att hon inte blir sjuk nu. Å så vart hon lite ledsen när jag lämnade henne idag. Då ville jag bara krama henne o ta med henne hem igen. Men jag vet ju att det snabbt går över och hon har så roligt där. Men hon har aldrig blivit ledsen förut när jag lämnat henne så då känns de lite extra jobbigt.

Idag är det en storstädar dag. Ska hinna med mycket innan jag åker och jobbar. För här flyger dammråttorna, soporna stinker, ser knappt tv.n för alla fingeravtryck. Vantrivs verkligen att vara hemma när det ser ut som efter en hel armé har stormat in och gluffsat runt. Har inte så mycket energi men det är bara att sätta på hög musik och köra järnet.

Idag avslutas Cliniderm tävlingen. Jag publicerar vinnarna i ett inlägg ikväll.

Ha en lovely dag!

Solen skiner, inga su...

2 Läs mer >>

Ett hett Middagstips jag vill rekomendera som jag hittade på Tasteline.
Enkelt och super gott!

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

4 st kycklingbröstfiléer
1 tomat
1 krukar basilika (finns även färdighackad i frysdisken)
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde (visp, el lättare)
2 dl creme fraiche
salt & peppar
riven ost

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut.
Servera med gratängen ev tillsammans med bulgur, ris eller potatis.

Kycklinggratäng med d...

0 Läs mer >>
På onsdag avslutas Cliniderm-tävlingen. Då drar jag 4 vinnare av Cliniderms gåvopaket och publicerar dom på bloggen. Har du missat tävlingen? Kolla HÄR!!!!!

God night people!

Glöm inte tävlingen!

1 Läs mer >>

Lillfisen babblar rätt mycket nu. Det kommer många roliga ord. Hon lär sig mycket på dagis, trots att det gått så kort tid sedan hon började där. Idag sjöng hon "ja må hon leva" hela vägen hem. Sedan sa hon:
-Mammaaaaa!?
-Ja?!
-Äskar dig!!

nnaaaaaww! Det värmde i mammahjärtat att få höra det för första gången. Och det kommer givetvis alltid värma!!

Söta ord

0 Läs mer >>

Ja, ni vänner... Helgen har bara rusat förbi. Igår var vi på dop. Fasters lilla goding döptes till Theo Valdemar Fredrik. Han var så glad hela dagen, somnade så sött på en filt i fika lokalen. Det var ett festligt dop. Ett mycket mer annorlunda dop än vad jag tidigare upplevt. Det var så rörande. Inte hade jag förberett snyftnäsdukar heller. Erica (Theos mammas) kusin sjöng så otroligt fint och moster/gudmor Maria läste en rörande dikt. Alva hälde upp vattnet i skålen med en plums så publiken fick sig ett litet skratt också. Theos föräldrar hade ordnat en tipspromenad, som handlade just om Theo. Det roligaste var att en man som inte är så närstående i släkten kammade hem full pott(!!) Han hade bara gissat. Vi fick både lunch och fika. Underbart fina och goda cupcakes hade de bakat. 4 små vildsvinsungar bufflade på baksidan som pausunderhållning. Alva hittade en ny kompis. Med andra ord Mycket Lyckat!

Här följer några av hundraåttioen bilder jag tog(!)








Dop

1 Läs mer >>

men som ändå är så jäkla bra. Behöver jag ens skriva det?

F-R-E-D-A-G-S-M-Y-S

Ikväll åt vi tacos som säkert 5 milijoner andra svenskar har gjort idag. Och gissa vad vi tittar på på tv.n? Let's dance så klart. Haha, en riktigt svensson afton men ack så mysig. Ja, just därför det kanske kallas fredagsmys?! Gud så finurligt! :)

Ha en underbar helg alla!!

Sveriges mest uttjata...

1 Läs mer >>
Hej alla!
Tänkte så här en torsdagskväll kan man behöva uppmuntras lite därför bjuder jag här på ett klipp där jag dansar lite wild and crazy. Klicka HÄR! för att kika!

wild & crazy

4 Läs mer >>

Vi har pysslat ihop en bildbok till Alvis som hon kan ha på dagis. Inplastade foton på mamma, pappa, mormor, kusiner och andra nära o kära. Hon bara älskar den. Det är tänkt hon ska ha den i sin låda på dagis, men den fick följa med hem igen för hon kunde inte slita sig. :)


Bildbok

4 Läs mer >>



I samarbete med Cliniderm & Buzzador lottar jag ut fyra söta små askar med hudvårdsprodukter från Cliniderm, värde ca 200:-

Asken innehåller:
Active protection Day creame, 5 ml
Age Delay Serum, 2 ml
Ultra soft Cleansing Milk, 5 ml
Barrier Repair, 5 ml
Optimal Strenght Night Cream, 5 ml
Ideal Balance Skin Tonic, 5 ml

Allt du behöver göra är att svara rätt på frågan och motivera varför du vill vinna.
Lätt som en plätt! :)

Vilken funktion har nattkrämen?
Svaret hittar du HÄR

kommentarerna kommer publiceras efter tävlingen är avslutad 26/1.

Tävling, vinn ett av ...